BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

zondag 30 mei 2010

Eindelijk weer eens gescrapt



Zo het heeft even geduurd maar eindelijk heb ik weer een layout gemaakt. Ik merk wel dat ik het vaker moet gaan doen maar ja als het lekker weer is heb ik geen zin om binnen te zitten. Maar vandaag was het zo'n rot weer dat ik op mijn hobby kamertje ben gaan zitten om weer eens een keer een challenge bij Let's Scrap mee te doen
Ik heb dit keer maar 1 helft gemaakt en wel de linker kant. Ik had nog een aantal foto's liggen van ons Renée en vond dit wel een leuke sketch om deze foto's daarvoor te gebruiken.
De foto's zijn gemaakt in ons oude huis.wij hebben daar gewoont tot ze bijna 4 jaar was. Je kan wel zien dat ze qua gezichts uitdrukkingen net veel veranderd is. En deze gezichtjes trekt ze nu nog regelmatig dus we krijgen nog heel wat te stellen met deze dame. Maar het is ook wel leuk om te zien hoeveel pit er in iemand kan zitten
Ik heb weer een beetje inspiratie terug gekregen dus ik hoop dat ik het vast kan houden en dat ik wat meer creaties kan plaatsen
Greetings

donderdag 27 mei 2010

Naar de dierentuin


Zondag 16 mei zijn we met heel de familie naar Ouwehands dierenpark in Rhenen geweest. We zijn 's morgens lekker op tijd gepakt en gezakt vertrokken. We hadden een lekker weertje. Niet te warm en niet te koud. Het is altijd gezellig om een dag weg te zijn met z'n allen.
Ik heb leuke foto's gemaakt. En het was niet zo heel erg druk dus je kon ook goed bij de dieren komen. We zijn ook naar de zeeleeuwen show heweest. Het was erg leuk om te zien dat de verzorgers ook met de beesten in het water gaan en ze dan lekekr laten spetteren zodat als je op de eerste rij zit je redelijk nat kan worden.
Na zo'n dagje slenteren, kwamen we bij een speeltuin waar een "riviertje" door heen stroomt en omdat we er vorig jaar ook zijn geweest en heel veel kinderen hadden zien nat worden waren we er dit jaar op voorbereid. We hadden drogen kleren meegenomen voor de kindjes zodat ze daar lekker konden ravotten. Ons Renée en haar neefje Brian zijn van dezelfde lengte en die waren iedere keer maar nat tot net onder de knieeen maar onze Ralph was toch wel wat verder nat geworden maar zo lang ze maar lol hebben en de wasmachine het doet geef ik er helemaal niets om. Toen we weggingen van de speeltuin en ons Renée naar ons toe wilde lopen toen gleed ze uit en viel zo in het riviertje met als het gevolg...... Helemaal klets nat. Vlug droge kleren aan en weer verder gaan.
Na een hele leuke dag zijn we nog bij mijn broer blijven eten en daarna snel naar huis zodat ze op tijd naar bed gingen en dan goed uitgerust waren voor de eerste dag school na 2 weken vakantie.


Op 17 mei begon de avond vierdaagse bij ons. Je kan verschillende afstanden lopen. Voor de kleintjes is er een route van 2.5 kilometer en dan loopt het op naar 12 kilometer. Wij liepen de 5 kilometer. Dus we begonnen met frisse moed aan de tocht. Het was voor onze Ralph wat zwaar, maar vorig jaar had hij ook de 5 kilometer gelopen dus dachten we dat kan ie nou ook wel maar helaas hij heeft met zijn vriendjes de rest van de dagen maar de 2.5 gelopen en dat deed ie goed. Onderweg waren er kraampjes ( georganiseerd met de andere scholen en het Wasven. De kraampjes werden gerund door ouders en medewerkers van het wasven. Ook ik heb een avond meegeholpen en dat is mij niet goed bevallen( eerder gezegt gevallen). Tijdens het opruimen van het kraampje heb ik mijn enkel verzwikt en de volgende dag in het ziekenhuis kwamen we er achter dat ik een botje heb gebroken in mijn voet. Dus einde 4 daagse voor mij. Dus nu moet ik het rustig aan doen en dat is lastig voor een bezige bij als ik.
Maar ja het komt allemaal goed en we hopen dat ik snel weer wat vooruit kan.

zondag 16 mei 2010

Communie




Ons Renée heeft op 9 mei haar communie gedaan.


Ik zal bij het begin beginnen. Ze kwam een aantal maanden geleden thuis met een brief die ze op school hadden gekregen van de Parochie dat de kinderen hun communie mogen doen. Dus ze kwam rennend naar mij toe "mam ik wil mijn communie doen". Wij hebben het er thuis over gehad en hadden zoiets van nou als ze dat wil dan mag ze dat van ons. Toen vroeg ze van mama wat is dat eigenlijk je communie doen. Toen heb ik het haar een beetje uitgelegd wat het in hield en ook dat je dan een mooie kleren aan mag en dat je dan ook een feestje geeft. Ze was helemaal door het dolle heen omdat ze niet wist dat ze ook een feestje ging geven. Ons Renée is toen een aantal keer naar een bijeenkomst geweest in de kerk met de andere communiekanten en hebben zo het een en ander uitgelgd gekregen. Ook zijn we een paar keer naar de kerk geweest op zondag morgen en met kerst. En ze kreeg er steeds mee zin in. Toen dat allemal een plaatsje had gekregen zijn we naar de stad gegaan om een leuke mooie kleren uit te zoeken. Ons Renée vind prinsessen dingen wel leuk maar niet zo leuk dat ze ook een princessen jurk aan wil. "Mam ik wil gewoon kleren die ik naderhand ook nog aan kan" Ze heeft de kleren zelf uit gezocht. Ook moesten er mooie schoenen onder. Met haar haren hebben we niet veel gedaan in die zin met naar de kapper gaan en hoog opsteken want ze doet anders ook weinig met haar haren en het moet wel een meisje blijven en niet iemand die gaat trouwen, dus heb ik vrijdags allemaal kleine vlechtjes bij haar gemaakt en die laten zitten tot zondag morgen eruit gehaald.Ik heb het met 3 klemmetjes vastgezet en toen een takje gipskruid erin gedaan. Ze was helemaal blij.

Voor de versieringen in de kerk moet wij in onze parochie zelf voor zorgen en hebben we voor alle communiekanten een roset gemaakt met ballonnen eronder en die op de banken gehangen.

Ze heeft een super dag gehad en heeft vele mooie cadeau's gekregen waaronder van papa en mama en opa en oma een hele mooie zwarte oma fiets. Ook hadden wij als moeders onder elkaar een communie boek laten maken met de namen van de communiekanten er in en die cadeau gegeven in de kerk.


Nu nog een mooie album voor haar maken en dan heeft ze een hele mooie herinnering aan deze mooie dag.




vrijdag 7 mei 2010

Hoera een zoon




Een vriendin van mij was zwanger van haar eerste kindje. Zondag is ze bevallen van een gezonde zoon genaamd Joshua. Dus dan moet er weer een kaartje gemaakt worden. Ook kregen we te horen dat een vriend van ons zaterdag papa was geworden ook van een gezonde zoon Niels genaamd.
Ook daar heb ik een kaartje voor gemaakt.
Nu ik ook (net zoals meerdere kaartenmakers en scrappers) in het bezit ben van een Silhouette dan moet je daar ook gebruik van maken he. Dus even internet afgestruint naar leuke plaatjes en kwam deze tegen.
Ik hou zelf van eenvoudige kaartjes dus ben helemaal gelukkig met het resultaat




zondag 2 mei 2010

National Scrapbooking Day




Gisteren was het nationale scrapbook dag. En bij Let's Scrap waren/zijn er verschillende wedstrijden waar je aan mee kunt doen en waarmee je ook leuke prijzen kunt winnen. 1 van de opdrachten was deze. Je had 4 uur de tijd om 1 of 2 sketches te maken. Nu is het natuurlijk wel wat lastig omdat je met verschillende tijdzones rekening moet houden. De challen begon op 1 mei om 8 uur 's morgens volgens de tijd die op de homepage staat van let's scrap.Je kon kiezen uit 2 sketches of je kon ze alle twee maken. Ik heb er maar een gemaakt en dat is deze geworden. De het woord "vangen"heb ik gesneden met mijn Silhouette. Ja ja ik heb er nu ook 1. Helemaal geweldig. Ben er al veel mee aan het uitproberen en ook al veel plaatjes aan het downloaden. Dus in het ververvolg zal er op mijn layouts regelmatig dingen te zien zijn die zijn gesneden met mijn wondertje.






Even nog een update van de puppies. Er is er al 1 naar een nieuw baasje gegaan. Het mannetje gaat nu door het leven met de naam Scout omdat hij de mascotte wordt bij bever groep van de Scouting van onze Ralph. Een van de leidsters heeft hem geadoppteerd en woont nu in een huisje aan de rand van het bos en mag het huis delen met 5 poezen en een kater




Groetjes van Nicole